Varíte každý deň a postupne vám už dochádza inšpirácia? Opakujete stále tie isté recepty a neviete čo nové by ste vymysleli? Ak patríte medzi ženy, ktoré radi varia no chýba im fantázia na vymýšľanie nových receptov, práve pre vás sú ideálne webové stránky s receptami. Okrem inšpirácie na obed či večeru na stránkach nájdete aj množstvo tipov, ktoré určite v kuchyni oceníte. Ak chcete uvariť chutný nedeľný obed pre svoju rodinu či priateľov, odporúča sa zvoliť mäsový pokrm. Overené nedeľné recepty sú z kuracieho alebo morčacieho mäsa. Kuracie mäso patrí medzi najviac nutrične vyvážené druhý mäsa, ktoré sa vyznačuje svojou ľahkou stráviteľnosťou.
Je vhodné už pre batoľatá ako prídavok do detskej výživy. Obsahuje nízky podiel tuku a vysoké percento bielkovín, vďaka čomu sa zaraďuje medzi obľúbený pokrm aj u športovcov. Obsahuje množstvo minerálnych látok a stopových prvkov, ktoré telu dodajú potrebné živiny. Najviac využívané kuracie časti sú prsia a stehná. Kuracie prsia sú jemnejšie, vláčnejšie a menej mastné. Stehná sú hutnejšie a taktiež obsahujú viac tukov. Príprava kuracieho mäsa závisí najmä od konkrétnej časti. Najčastejšie spôsoby tepelnej úpravy sú dusenie, varenie, vyprážanie, pečenie či grilovanie.
Ak sa rozhodnete pripraviť kuracie mäso, spôsob prípravy zvoľte podľa toho, či si vyberiete prsia alebo stehná. V prípade kuracích stehien býva tepelná úprava zväčša dlhšia. Pýtate sa, ako dlho dusiť kuracie stehná vykostené tak, aby boli dostatočne prepečené a zároveň ostali šťavnaté? Vo všeobecnosti platí, že tepelná úprava dusením a pečením trvá približne 40-50 minút. Závisí to ale od veľkosti daného mäsa a od teploty, preto pri nižšej teplote môže byť tento čas až 75 minút. Dôležitý indikátor prepečenosti mäsa je jeho vnútorná teplota, ktorá by mala dosiahnuť 75 stupňov. Vtedy viete, že mäso je dostatočne tepelne upravené a vyhnete sa tak dlhšiemu pečeniu a následnému vysušeniu.